Sz. Gergő Bertalan


Mint gyermekét egyedül nevelő szülő és édesanya fordulok önökhöz.

Kisfiam, Sz. Gergő Bertalan, 14. éves, akinek Total Colon Hirschsprung-féle betegsége van.
4 napos korában életmentő műtétet hajtottak végre rajta és az azóta eltelt idő alatt (2019. márciusáig) további 6 műtéten esett át.
Betegségéből kifolyólag kisfiam egész vastagbelét eltávolították, 2014. decemberében pedig végleges ileosztóma került kialakításra a hasfalán.
(A sztóma „szájadékot” jelent, melyet a vékonybélen (ileostoma), ürülő tartalom elvezetése érdekében a hasfalon alakítanak ki sebészeti úton.)
2019. márciusában újabb műtétre került sor, ahol új sztómát alakítottak ki.
Kisfiam ellátásához sztóma terápiás eszközök szükségesek, melyekből az OEP csak a sztóma zsákot, alaplapot és a sztóma pasztát támogatja. Sok esetben a felírható mennyiség nem elég, valamint egy nap többször is alaplapot kell cserélni, mivel leázik.
A többletmennyiséget valamint a szükséges bőrvédő szereket, és sztómaterápiás eszközöket saját önerőből kell finanszírozni, mely nagyon magas összeg.
Gergőnek a veleszületett betegségén kívül számos más betegsége is van, mint Autizmus, Epilepszia, Asthma, Mentális retardáció, valamint mozgásában is akadályozott és sajnos a mai napig nem lett szobatiszta.
Bárminemű felajánlásnak örülnénk, legyen szó eszköz, vagy egyéb támogatás, melyet kisfiam egészségügyi ellátására és fejlesztésére fordítanák, mint egyedülálló szülő.
Kisfiamnak a következő eszközökre lenne szüksége:
1. Tena Slip Super „S” (small) méretű nadrágpelenka
2. Steril mull-lap 10×10 cm
3. ConvaCare bőrvédő kendő (Ref. száma: 37444)
4. ConvaTec Combihesive 2S alaplap flexibilis ragasztófelülettel (45 mm) 5db/doboz
(Ref. száma: 125134)
5.ConvaTec Combihesive 2S formálható bőrvédő alaplap (45 mm, 13-22 mm) 5 db/doboz. (Ref.száma: 411825)
6. Niltac szilikonos eltávolító spray
7. Dansac Soft Paste sztómavédő paszta 50g vagy
8. ConvaTec Stomahesive bőrvédő- és tömítőanyag 60g

Várjuk azon csodálatra méltó, magán emberek és vállalkozók jelentkezését, akik önzetlen adományaikkal rendszeresen támogatnák Gergőt.

Kapcsolattartó: Szűcs Lászlóné, Kuratóriumi tag.
Tel: 30 867 1673
OTP: 11736020-21455027

Kérjük, hogy pénzbeli utalásnál tüntessék fel a patronált személy nevét: GERGŐ, és email címüket, hogy eltudjuk küldeni köszönő levelünket, és az adomány teljesítéséről a vissza igazolást.

2 válasz

  1. Szia Gergö
    Tudom te is beteg vagy és segitségre storulsz és mégis segitesz más betegen aki szintén segitségre szorul.
    Elszorult a szivem amikor megtudtam a Keresztutak Alapitvány vezetöitöl, hogy édesanyáddal adományt ajánlotatok fel számomra.
    Te képes voltál a kevésböl adni mig vannak akik a fölöslegesböl se adnak. Az egészséges ember társaink is példát vehetnének önzetlenségedröl.
    Nagyon szépen köszönöm neked és édesanyádnak az adományotokat.
    Köszönöm a Keresztutak Alapitványnak, hogy eljuttaták számomra az adományt.
    Hálával és Szeretettel. W. Beatrix

  2. Kedves Édesanya! Először is kitartást kívánok Önöknek. Mi is hasonló cipőben járunk. Sajnos anyagilag nem, de hasznos tanáccsal tudok segíteni. A Convatec Stomahesive pasztát tudnak méltányosságból többet kérni. Mi is megtettük. Édesanyám utánajárt és megadták. Mi 3 hónapra 70 db pasztát kapunk így. 5 sztómazsákot kell egyszerre felhelyezni a Testvérem pocakjára. Amennyiben érdekli megírom hogyan tudná megigényelni. Kérnék szépen email címet. Tisztelettel: O. Móni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!