Programjaink

Fogyatékkal és mélyszegénységben élő gyermek támogatása.

Alapítványunk célkitűzése, hogy a fogyatékkal élő és legszegényebb gyermekek számára tartalmas közösségi programokat szervezzen. (Ilyenek a táborozások, a kirándulások, a kulturális programok, az adományestek, karácsonyestek, stb.)

Különös figyelmet szentelünk a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora teher nehezedik ezekre a családokra, ezért akarunk a terheiken könnyíteni.

Segítséget kívánunk nyújtani azoknak az iskoláknak, intézményeknek, ahol fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkoznak.

Tudjuk,hogy igazságos, szolidáris társadalom kellene elsősorban, egy-egy programmal ugyan nem tudjuk teljes egészében gondtalanná tenni gyermekkorukat, de támogatóink segítségével legalább egy-egy este, egy-egy programon egy kis fényt, vidámságot varázsolhatunk mostoha életükbe.

Amíg ilyen társadalmi környezet nem lesz, addig sajnos mindig szükség van ránk és a hasonló alapítványokra, melyeket támogatóink, önkénteseink önzetlen munkája, támogatása, adományai, odaadása, jószívűsége, valamint saját kitartó és önzetlen munkánk tart fenn.

Programunk megvalósításához pénzbeli, felnőtt és gyermek ruházati, játék, tankönyv, tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek technikai eszközök( számító gépek, laptop, TV) adományokra van szükségünk.

Kérjük ismeretlenül is, segítsen nekünk, szeressük közösen gyermekeinket, akikből reményeink szerint a jövő egészséges lelkületű felnőttjei lesznek!

Kérjük, hogy pénzbeli utalásoknál tüntessék fel a nevüket és az email címüket a megjegyzés rovatba, hogy eltudjuk küldeni köszönő levelünket.

Menedékház Program:

Alapítványunk példát akar mutatni Menedékház programjával. Országos hálózat kiépítésén dolgozik társszervezetek, alapítványok, vállalkozók közreműködésével, bevonásával.

Az alapítványunk tulajdonába kerülő, vagy felajánlásokból származó ingatlanok felújításával, korszerűsítésével (akadálymentesítés, napelem program, stb.) menedék házakat hozna létre.

Menedékház programunkat azok a halmozottan hátrányos helyzetű rászorulók vehetik igénybe, akik egyedül nevelik gyermekeiket, különös tekintettel a fogyatékkal élökre. Továbbá önhibájukon kívúl munkahelyi és lakhatási problémákkal küzdenek ( árverezés, kilakoltatás, tragikusan megváltozott életkörülmények).

Elbírálásnál fontos szempont egy környezeti tanulmány elvégzése, segély szervezetek, polgármesteri hivatalok ajánlása.

Tudjuk hogy programunk nem a végső megoldás, de ha a problémával küzdő embertársunk 1-2 év alatt egzisztenciálisan és anyagilag is megtudja alapozni az életét a tovább lépésre, akkor már óriási segítséget nyújtottunk.

Programunk megvalósításához pénzbeli adományokra, felajánlott munkaórára, építő anyagokra ( Pl. tégla, cement, burkoló anyagok, tető anyagok, víz-gáz-villany szerelvények stb.) és lakberendezési tárgyakra van szükségünk.

Várjuk cégek, vállalkozások, magánemberek támogatását.

error: Content is protected !!