Köszönetnyilvánítás a légiósoknak

A Keresztutak Alapítvány és a Mészöly Gedeon Református Állt. Iskola nevében köszönetünket szeretnénk kifejezni Németh Attilának (Attilivs), Irmai Attilának (Naso), és Trendl Andrásnak (Metellevs Thrax), a római légiós hagyományokat őrző társaságnak. Az Aquincum-i szabadtéri múzeumban tett iskolai kirándulásunk alkalmával, különleges lehetőségünk nyílt arra, hogy betekintést nyerjünk a római légiók működésébe, harcmodorukba, megismerkedhettünk a ruházatukkal és fegyverzetükkel.

Németh Attila (Attilivs) előadásában külön kitért arra, hogy a légionáriusok milyen kiképzésen mentek keresztül, külön kiemelte a csapatszellemet, az összetartozás és egymás védelmének a szerepét. Hangsúlyt fektetett arra, hogy a légiókban különböző gondolkodású, és nemzetiségű emberek voltak, mégis egységbe tudtak kovácsolódni.

Irmai Attila (Naso), és Trendl András (Metellevs Thrax), korhű ruházatban és fegyverzetben bemutatta a légionáriusok ruházatát, páncélzatát, és azon belül milyen védelmi feladatokat láttak el ezek az eszközök. Bemutatták a fegyverzetet és azok használatát, lehetősége nyílt minden gyermeknek a páncélzatot felpróbálni.

Németh Attila (Attilivs) előadást tartott a romai kori pénzekről, és a bemutatón keresztül illusztrálta, hogy működött a Római korban egy pénzverde.

Felejthetetlen és maradandó élményt szereztünk a gyermekeknek, egy nem mindennapi élménnyel gazdagodtak.

Köszönettel a gyermekek nevében is.

Keresztutak Alapítvány és Mészöly Gedeon ref. állt. Isk.

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!